Tuoretuotteet
Tällä hetkellä viljelemme mansikoita, vadelmia ja herneitä. Työpäivä alkaa varhain aamusta – tuoreksia poimitaan kysynnän mukaan pitkin päivää niin, että myytävät tuotteet ovat aina mahdollisimman tuoreita. Ennen kuin mansikat päätyvät asiakkaalle, käyvät ne läpi jopa neljä laaduntarkkailuvaihetta! Ensimmäisen silmäilyn tekee poimija, toisen lajittelija, kolmannen kuljettaja ja neljännen marjamyyjä. Poiminnan jälkeen marjat pakataan myyntipakkauksiin, ja kuljetetaan kylmiöön, jossa erä jäähdytetään +5 asteeseen.
Herkuttelijat ovat omistautuneet omille lajikkeelleen, ja valinnanvaraa onkin mukavasti. Joskus kannattaa toki kokeilla myös tarjolle tulevia uusia lajikkeita. Ties vaikka sieltä löytyisi uusi suosikki. Päivitämme lajikelistaamme vuosittain.
Mansikka
Mehukas Favori
Perinteinen Polka
Vadelma
Pyöreä Glen Ample
Kartiomainen, "tontunhattu" Tulameen
Herne
Mansikka maistuu kesälle
Suomen pitkät kesäpäivät ja viileät yöt saavat mansikkaan sellaisen aromin, etteivät sitä etelän hedelmät päihitä. Oma maa mansikka!
Mansikka ei tykkää matkustelusta. Siksipä se on mitä parasta lähiruokaa, vasta kypsä mansikka vapauttaa lajikkeelle ominaiset aromit kielelle.
Miltei jokaisen mansikansyöjän makuaistit ovat vähän eri säädössä: joku haluaa makeaa, toinen haluaa happamampaa. Jottei totuus unohtuisi - loppusilauksen mansikan makuun antaa iloinen mansikan myyjä! Siinäpä onkin aikamoinen paketti. Se, joka saa suomalaisesta mansikasta kesätorin odotetuimman vetonaulan.
Ja eikun herkuttelemaan!
Pakastemarjat
Pakastemarjojen käyttö on lisääntynyt terveysbuumin mukana, ja muuttanut myyntikauden ympärivuotiseksi. Pakasteita on helppo käyttää juuri silloin, kun tarvetta on. Kaikki raaka-aineet ovat kotimaisia laatumarjoja, joten tuotteemme soveltuvat käytettäväksi kuumentamattomina. Valikoimassamme tällä hetkellä on:
Mansikkamurske – murskattu pakastemansikka
Marjativoli – pakastemarjasekoitus, joka sisältää mansikkaa ja mustikkaa
Vadelma – kokonainen puutarhavadelma
Vadelmamuru – murustettu puutarhavadelma
Metsämustikka – paikallinen käsinpoimittu metsämustikka
Pakastaminen
Meillä pakastaminen suoritetaan pakastustunnelissa, jossa on -40C lämpötila; näin marjat pakastuvat muutamassa tunnissa, ja säilyttävät alkuperäisen muodon ja irtonaisen rakenteensa. Sokeria emme lisää pakastemarjoihimme missään vaiheessa.
Mansikan kotipakastus
Kotipakastajan pakastuslämpötila on -20C, tätä kutsutaan elintarvikekielellä jäädyttämiseksi. Marja säilyy hyvän makuisena, mutta marjat saattavat jäätyä hitaammin, ja kasaantua yhdeksi paakuksi. Kotipakastajan kannattaa pakastaa pieniä määriä kerrallaan ohuena kerroksena tehopakastusalueella, näin marjan rakenne ja maku säilyy mahdollisimman hyvänä.
Oikein hienot kakkumarjat kannattaa pakastaa vaikkapa tarjottimella, ja vasta jäätyneet marjat laitetaan pakasterasiaan tms. odottelemaan talven juhlahetkeä.
Mainiota lettusosetta ilman keittämistä saadaan, kun marjat soseutetaan ennen pakastamista, jolloin marjan aromit ja vitamiinit säilyvät erittäin hyvin. Soseutettaessa ripaus sokeria (5 - 10 % riittää) saa marjan kesäisen maun esiin. Marjasose pakastetaan sopivan kokoisiin kertakäyttöeriin odottelemaan talven lettukestejä.
Juomat
Valmistamme tilan omalla mehustamolla kylmäpuristettuja ja säilöntäaineettomia mehuja. Valikoimastamme löydät niin miedosti sokeroituja, kuin täysmehujakin. Täysmehussa marjapitoisuus on 100%, sokeroiduissa se vaihtelee 85-90%:n välillä.
Sokeroidut mehut
Mansikkamehu
Mustaherukkamehu
Vadelmamehu
Sokeroimattomat täysmehut
Mansikkatäysmehu
Mustaherukkatäysmehu
Limonadit
Kesän hittilimonadit teetämme alan ammattilaisella. Tällä hetkellä valikoimassa on mansikka, omena ja mustikkalimonadit. Limujen maku tulee vain oikeista marjoista/omenoista.
Kysy lisää tuotteistamme!