Tuoretuotteet

Klikkaa tästä

Pakasteet

Klikkaa tästä

Tuoretuotteet

Tällä hetkellä viljelemme mansikoita, vadelmia ja herneitä. Työpäivä alkaa varhain aamusta – tuoreksia poimitaan kysynnän mukaan pitkin päivää niin, että myytävät tuotteet ovat aina mahdollisimman tuoreita. Ennen kuin mansikat päätyvät asiakkaalle, käyvät ne läpi jopa neljä laaduntarkkailuvaihetta! Ensimmäisen silmäilyn tekee poimija, toisen lajittelija, kolmannen kuljettaja ja neljännen marjamyyjä. Poiminnan jälkeen marjat pakataan myyntipakkauksiin, ja kuljetetaan kylmiöön, jossa erä jäähdytetään +5 asteeseen.

Herkuttelijat ovat omistautuneet omille lajikkeelleen, ja valinnanvaraa onkin mukavasti. Joskus kannattaa toki kokeilla myös tarjolle tulevia uusia lajikkeita. Ties vaikka sieltä löytyisi uusi suosikki. Päivitämme lajikelistaamme vuosittain.

Mansikka

Aikainen Flair

Lumoava Sonsation

Perinteinen Polka


Vadelma

Pyöreä Glen Ample

Herne

Aikainen Avola

Herkullinen Buddy

Oivallinen Onward

Mansikka maistuu kesälle

Suomen pitkät kesäpäivät ja viileät yöt saavat mansikkaan sellaisen aromin, etteivät sitä etelän hedelmät päihitä. Oma maa mansikka!

Mansikka ei tykkää matkustelusta. Siksipä se on mitä parasta lähiruokaa, vasta kypsä mansikka vapauttaa lajikkeelle ominaiset aromit kielelle.

Miltei jokaisen mansikansyöjän makuaistit ovat vähän eri säädössä: joku haluaa makeaa, toinen haluaa happamampaa. Jottei totuus unohtuisi - loppusilauksen mansikan makuun antaa iloinen mansikan myyjä! Siinäpä onkin aikamoinen paketti. Se, joka saa suomalaisesta mansikasta kesätorin odotetuimman vetonaulan.

Ja eikun herkuttelemaan!

Image

Pakastemarjat

Pakastemarjojen käyttö on lisääntynyt terveysbuumin mukana, ja muuttanut myyntikauden ympärivuotiseksi. Pakasteita on helppo käyttää juuri silloin, kun tarvetta on. Kaikki raaka-aineet ovat kotimaisia laatumarjoja, joten tuotteemme soveltuvat käytettäväksi kuumentamattomina. Valikoimassamme tällä hetkellä on:

Mansikkamurske – murskattu pakastemansikka

Marjasirkus – pakastemarjasekoitus, joka sisältää mansikkaa, vadelmaa ja mustaherukkaa

Vadelma – kokonainen puutarhavadelma

Vadelmamuru – murustettu puutarhavadelma

Mustaherukka – kotimainen mustaherukka

Metsämustikka – paikallinen käsinpoimittu metsämustikka

Pakastaminen

Meillä pakastaminen suoritetaan pakastustunnelissa, jossa on -40C lämpötila; näin marjat pakastuvat muutamassa tunnissa, ja säilyttävät alkuperäisen muodon ja irtonaisen rakenteensa. Sokeria emme lisää pakastemarjoihimme missään vaiheessa.

Mansikan kotipakastus

Kotipakastajan pakastuslämpötila on -20C, tätä kutsutaan elintarvikekielellä jäädyttämiseksi. Marja säilyy hyvän makuisena, mutta marjat saattavat jäätyä hitaammin, ja kasaantua yhdeksi paakuksi. Kotipakastajan kannattaa pakastaa pieniä määriä kerrallaan ohuena kerroksena tehopakastusalueella, näin marjan rakenne ja maku säilyy mahdollisimman hyvänä.

Oikein hienot kakkumarjat kannattaa pakastaa vaikkapa tarjottimella, ja vasta jäätyneet marjat laitetaan pakasterasiaan tms. odottelemaan talven juhlahetkeä.

Mainiota lettusosetta ilman keittämistä saadaan, kun marjat soseutetaan ennen pakastamista, jolloin marjan aromit ja vitamiinit säilyvät erittäin hyvin. Soseutettaessa ripaus sokeria (5 - 10 % riittää) saa marjan kesäisen maun esiin. Marjasose pakastetaan sopivan kokoisiin kertakäyttöeriin odottelemaan talven lettukestejä.


Image

Juomat

Valmistamme tilan omalla mehustamolla kylmäpuristettuja ja säilöntäaineettomia mehuja. Valikoimastamme löydät niin miedosti sokeroituja, kuin täysmehujakin. Täysmehussa marjapitoisuus on 100%, sokeroiduissa se vaihtelee 85-90%:n välillä.

Sokeroidut mehut

Mansikkamehu
Mustaherukkamehu
Vadelmamehu

Sokeroimattomat täysmehut

Mansikkatäysmehu
Mustaherukkatäysmehu

Vadelmalimonadi

Kesän hittijuoman – vadelmalimonadin teetämme alan ammattilaisella. Tämän herkullisen limun maku tulee vain oikeista marjoista.

Kysy lisää tuotteistamme!


Image